Ankara - Kapadokija - Bursa

više destinacija, Turska

već od 199€

Opis destinacije

Kapadokija - „zemlja lepih konja“ i nestvarne prirode. Istoimena regija u kojoj se zapanjujuća prirodna lepota meša sa istorijskim znamenitostima, predstavlja jedan od najlepših pejzaža sveta. Ankara - Trenutno drugi po veličini grad u Turskoj i predstavlja glavni politički i administrativni centar Turske. Bursa - prva prestonica Otomanske imperije ili Zelena Bursa kako je Turci zovu, poznata po svili, tekstilu, Iskeder kebabu, maslinovom ulju, kestenu... U njoj su sahranjeni Sultan Murat II i sultanija Mahidevran. Danas Bursa važi za industrijski i kulturni centar Turske, a njena ekonomija zauzima drugo mesto, odmah posle Istanbula.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ANKARA - KAPADOKIJA - BURSA

TerminiTip1/21/3
18.09.2022Noćenje sa doručkom199€199€
16.10.2022.Noćenje sa doručkom199€199€
06.11.2022.Noćenje sa doručkom199€199€
28.12.2022.Noćenje sa doručkom229€229€

CENA UKLJUČUJE:
- Prevoz modernim turističkim autobusima na navedenim relacijama
- 1 noćenje sa doručkom u hoteu 3* u Ankari u sobama 1/2 i 1/3
- 3 noćenja sa dorukom u hotelu 3* u Kapadokiji (Nevsehir) u sobama 1/2 i 1/3
- 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Bursi u sobama 1/2 i 1/3
- Obilaske prema programu uz pratnju stručnog vodiča
- Kompletnu organizaciju putovanja
- Administrativne troškove (30€)

CENA NE UKLJUČUJE:
- Putničko zdravstveno osiguranje bez pokrića COVID-19: 16€
- Putničko zdravstveno osiguranje sa pokrićem COVID-19: 20€
- Fakultativne izlete
- Individualne troškove
- Doplatu za jednokrevetnu sobu: 100 €
1.DAN (26.04): BEOGRAD - SRBIJA – BUGARSKA- TURSKA
Sastanak grupe na parkingu ispred „Kuće cveća“ oko 12:00h, polazak oko 12:30h. Lagana vožnja preko Srbije i Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi odmora grupe i regulisanja carinskih formalnosti.

2.DAN (27.04): TURSKA - ANKARA
Dolazak u Ankaru u prepodnevnim časovima. Kraće panoramsko razgledanje grada. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.DAN (28.04): ANKARA - KAPADOKIJA
Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak do najznačajnije znamenitosti grada – Mauzoleja Mustafe Kemala Ataturka, utemeljitelja moderne turske države kojeg godišnje obiđe više od 15 miliona posetilaca. U njemu se nalazi Ataturkov grob – 40 tona težak sarkofag. Slobodno vreme do polaska za Urgup. Usput ćemo napraviti pauzu na drugom po veličini slanom jezeru u Turskoj - Tuz. Nastavak putovanja ka Kapadokiji. Po dolasku u Urgup/Avanos/Nevsehir smeštaj u hotel. Noćenje.

4.DAN (29.04.): ČAROBNI LET BALONOM i MISTIČNA KAPADOKIJA
U ranim jutarnjim časovima nudimo doživljaj za pamćenje! Mogućnost fakultativnog odlaska na izlet Kapadokija iz vazduha «Čarobni let balonom» - Pored bajkovitih prizora koji će vam trajno ostati u sećanju, Kapadokija se izdvaja po šarenim balonima. Oni su prva asocijacija na ovaj magičan grad i vožnja u njima je najomiljenija aktivnost posetilaca, koja pruža nezaboravnu avanturu i neponovljivo iskustvo. Fakultativni izlet započinjemo u ranim jutarnjim časovima pre svitanja, a sam let balonima traje oko sat vremena. Vozimo se kombijem do mesta gde nas čekaju baloni u koje se, nakon naduvavanja toplim zrakom, ukrcavamo i polećemo. Baloni nemaju unapred planiranu putanju, već lete tamo gde ih vetar nosi. Penjemo se do 300m nadmorske visine, a ispod nas se nalazi čitava oblast prekrivena fantastičnim reljefnim formacijama. Njih je oblikovao beli vulkanski pepeo, a lokalno stanovništvo ovo čudo prirode naziva „Vilinski dimnjaci“. Preko stotinu balona je istovremeno u vazduhu, dok mi uživamo u nestvarnom prizoru rađanja sunca i prelamanja različitih boja svetlosti i neba. Čudesni let završavamo sletanjem u neposrednoj blizini ukrcavanja, gde nas čekaju kombiji koji nas vraćaju nazad u grad. Doručak. Nakon doručka odlazak na celodnevni fakultativni izlet MISTIČNA KAPADOKIJA «Severna tzv.crvena tura». Tokom ove prelepe ture imate priliku da se upoznate sa najlepšim i najpoznatijim predelima Kapadokije. Izlet počinjemo odmah nakon doručka, a naša prva stanica je veličanstveni vidikovac iznad grada Goreme, gde ćemo od lokalnog vodiča dobiti informacije o bogatoj istoriji Kapadokije i jedinstvenim kamenim formacijama, čiji se geografski oblik formirao pre 10 hiljada godina. Posle panoramskog pogleda obilazimo zamak Uchisar i najvišu tačku Kapadokije – muzej na otvorenom Goreme (pod zaštitom UNESCO-a) u kojem se nalaze neke od najboljih primeraka kuća i crkava u stenama. Moguća poseta fabrici tradicionalne turske grnčarije ili tkaonice ćilima. Put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin i mestu Avanos, nakon čega pravimo pauzu za ručak i isprobavamo autentičnu tursku kuhinju. Na turi ćemo praviti fotografije u fascinantnoj dolini Pasabag, u Monkovoj dolini poznatoj po čuvenim vilinskim dimnjacima u obliku pečuraka, kao i u dolini Devrent poznatoj po stenama u obliku životinja. Povratak u hotel u poslepodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

5.DAN (30.04.): DREVNA KAPADOKIJA
Doručak. Nakon doručka moguć fakultativni odlazak na izlet Drevna Kapadokija «Južna tzv.zelena tura». Na ovaj fakultativni izlet krećemo u prepodnevnim časovima obilaskom podzemnog grada Derinkuju, koji je jedan od najvećih na svetu. U njemu je živelo oko 50.000 stanovnika u 8 različitih nivoa i predstavlja najveći otkopani podzemni grad u Turskoj. Danas je u turističke svrhe otvoreno 4 nivoa, a šetajući kroz tunele otkrićemo fascinatnu mrežu vinarija, kuhinja i dnevnih boravaka koje datiraju još iz VII veka pre nove ere. Nakon toga odlazimo u dolinu Ihlara i prolazimo dugačkim kanjonom reke Melendiz, koja je nestvarna skupina isklesanih kamenih stena u kojima se nalazi stotinjak kućica, ispresecane brojnim rečicama. Pauzu od šetnje napravićemo u selu Belisirma, gde imamo slobodno vreme za ručak. Izlet nastavljamo do manastira Selime, najvećeg kamenog manastira u Kapadokiji sa velikom pećinskom katedralom i bajkovitim pogledom na okolinu. Po povratku u Uçhisar zaustavljamo se na spektakularnom vidikovcu koji gleda na dolinu golubova, gde ćemo saznati zašto su golubovi oduvek zauzimali posebno mesto u srcu meštana Kapadokije. Povratak u hotel. Noćenje.

6.DAN (01.05): KAPADOKIJA - BURSA
Doručak. Napustanje hotela i polazak ka BURSI. Dolazak u Bursu u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. 

7.DAN (02.05.): BURSA
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Burse: Turbe Osman gazi sultana, Velika dzamija, Koza Han, Kapali čaršija... Oko 15 časova polazak za Srbiju.

8.DAN (03.05.): SRBIJA
Dolazak u Srbiju u jutarnjim časovima. Kraj programa.
Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije

GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja.

PLATNIM KARTICAMA: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja. VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.

ČEKOVI/UPLATE NA RATE: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 15 dana pred put jos 20% i deponovati čekove za tri mesečne rate.

RPS

Organizator putovanja je turistička agencija Special Travel Agency - Puzzle Group, broj licence OTP 32/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Special Travel Agency - Puzzle Group. OUP

Evropski gradovi

Preporučujemo

Zimovanje

Idealan odmor za celu porodicu