Cinque Terre

Cinque Terre, Italija

već od 139€

Opis destinacije

CINQUE TERRE – 5 SELA ušuškanih u stenama na obali mora, šarenih fasada: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore. Sva ova mesta se zbog svoje nesvakidašnje lepote nalaze na listi UNESCO-ve svetske kulturne baštine. Do njih je moguće stiži samo vozom i pešice. Tokom vekova starosedeoci su pažljivo gradili terase na strmim, neravnim brdima, sve do litica koje gledaju na more.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TOSKANA 
fakultativno obilzak
FIRENCE-SIENE-SAN GIMIGNANO-CINQUE TERRE
5 dana/2 noćenja

14.02.-18.02.2024.
07.03.-11.03.2024.

siguran polazak iz Niša i duž autoputa-doplata 25 evra

Cena aranžmana: 139 evra 

Aranžman obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom – 16 do 90 sedišta, na datoj relaciji prema programu (ac, dvd)
- smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa2/ 3* u Montecatini terme – ili okolina
- smeštaj u 1/2, 1/2+1 sobama (svaka soba ima tw, tv)
- usluge turističkog pratioca tokom putovanja
- agencijske usluge

Aranžman ne obuhvata:
- obaveznu boravišnu taksu, plaća se na recepciji 1e/ po noći
- izlet do Siene i San Gimignano (prevoz autobusom, taksa, parking, vodič ) – 35 evra
- izlet do nacionalnog parka  “Cinque Terre” (prevoz autobusom, taksa, parking, vodič, karta za voz) – 39 evra
- izlet do Firence 20  evra
- PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA – (izlet do Siene, San Gimigniano, nacionalni park “Cinque Terre” i Firenca ) – 85 evra
- PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA – (izlet do Siene, San Gimigniano, nacionalni park “Cinque Terre” ) – 65 evra
- doplatu za 1/1 sobu iznosi 60 evra
- individualne troškove
- medjunarodno putno osiguranje 800,00 din (grupna polisa sa administrativnim troskovima)

FAKULTATIVNI IZLETI: Izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…
Hotel  3* (najčešća saradnja sa hotelima Villa Anna, Tonfoni, Florida, Savona, Salus, Montebello, * Cappelli, Concordia….) se nalazi u mesta. Sobe sa TWC, 1/2 i 1/2 + 1 . Usluga u hotelu je na bazi noćenje sa kontinentalnim-pojačanim doručkom. Ime hotela biće poznato 7 dana pred putovanje.

Hotel VILLA ANA- www.hotelvillaanna.it
Hotel FLORIDA- www.albergo-florida.it
1. Dan – NIŠ-BEOGRAD
Polazak iz Beograda oko 18:00 h, sa velikog parkinga kod Sava Centra. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju do Italije uz kraće pauze za odmor.

2. Dan –MONTECATINI TERME- MONTECATINI ALTO-FIRENCA
Dolazak u Montecatini terme. Smeštaj u hotelu.Slobodno vreme. Fakultativno odazak do Montecatini Alto-srednjovekovni gradić iznad Montekatinija. Fakultativan organizovan odlazak u Firencu. Obilazak grada. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan – SIENA – SAN GIMIGNANO
Doručak. Slobodno vreme. Fakultativni odlazak za Sienu – jedan od najlepših gradova Toskane, okružen vinogradima koji se koriste za proizvodnju čuvenog vina Kjanti. U srcu Siene nalazi se jedan od najlepših trgova Italije, poznat po Paliu – festivalu sa konjskim trkama koje se održavaju svake godine. Poseta obuhvata razgledanje grada: Piazza del Campo, Katedrala iz XII veka, čuvene Sienske kontrade… Slobodno vreme. Nastavak putovanja za San Gimignano – mali srednjovekovni grad, sa dobro očuvanim gradskim ambijentom iz XIII i XIV veka, poznat po nadimku “Grad tornjeva”. Po dolasku šetnja gradom, slobodno vreme. U popodnevnim časovima povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan – LA SPECIA – CINQUE TERRE
Doručak. Napuštanje hotela. Celodnevni fakultativni izlet (autobuska tehnička pauza od 9 sati) do “Cinque Terre”, park prirode na uskom delu Ligurianske obale na kojem je smešteno pet gradića uokvirenih strmim stenama (deo svetske baštine pod zaštitom UNESCO). Jedinstven zbog svog spektakularnog položaja u nestvarnoj lepoti pejzaža, bajkovito šarenim kućicama i do kraja 19.veka potpuno izolovanog od ostatka sveta. Danas se do nacionalnog parka stiže vozom. Vožnja autobusom duž veličanstvene stenovite obale do La Specie, gde je ukrcavanje na lokalni voz koji povezuje svih pet naselja. Riomaggiore je prvo naselje sa strane La Specie. Grad leži duž potoka Madjore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Odatle čuvenom stazom ljubavi, Via dell’ Amore, stiže se do mesta Manarola, koje je izgrađeno delom uz more, a delom na brdu oko crkve San Lorenzo iz 14. veka. Naselje Corniglia se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima oko 300 stanovnika. Najmanje je naselje regije odakle se sa platoa u blizini crkve vide ostala četiri naselja. Vernazza je izgrađena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske iz 13. veka u stilu ligurijske gotike. Po mišljenju turista Vernazza je najlepši gradić nacionalnog parka. Monterosso al Mare je najstarije naselje podeljeno na dva dela srednjovekovnom kulom Aurora. Novi deo grada, Fegina, je najposećeniji turistima, ima veliki broj hotela i restorana. Feginom dominira poznata statua Neptuna, boga mora. Ova statua je nastala početkom XX veka, kada je postala simbol Monterossa. Starim delom grada dominiraju ruševine zamka i odlikuju ga tipične uske srednjovekovne ulice, carruggi, sa raznobojnim terasastim kućama. U Monterossu se nalazi najveća plaza pa je ujedno i najposećenije naselje. Slobodno vreme u svakom od naselja. Obilazak sela i zadržavanje je individualno, a svi putnici dobijaju voznu kartu koja važi neograničen broj puta u toku jednog dana. U kasnim popodnevnim časovima povratak vozom u La Speziu odakle nastavljamo putovanje ka Beogradu. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim pauzama radi odmora.

4. Dan – BEOGRAD-NIŠ
Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.
– 40% prilikom rezervacije ostatak 15 dana pre putovanja.   

– 50% prilikom rezervacije ostatak na jednake rate čekovima građana do 15.03.2024.

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

LVL

Organizator putovanja je turistička agencija Lavli Travel, broj licence OTP 5/2021 kategorija licence A10. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Lavli Travel. OUP

Evropski gradovi

Preporučujemo

Zimovanje

Idealan odmor za celu porodicu